Кошик
65 відгуків
Самый крупный производитель экзотических грибов в Украине
+38 (066) 064-13-01
+38 (066) 064-13-01
Порошок Сушений мелений Герициум Гребінчастий (Їжовик) Hericium erinaceus
влево
  • Порошок Сушений мелений Герициум Гребінчастий (Їжовик) Hericium erinaceus, фото 2
вправо

Порошок Сушений мелений Герициум Гребінчастий (Їжовик) Hericium erinaceus

  • В наявності
  • Оптом і в роздріб

500 грн./100 г

Показати оптові ціни
Купити
+38 (066) 064-13-01
  • Графік роботи
  • Адреса та контакти
Законом не передбачено повернення та обмін даного товару належної якості
Опис
Характеристики

Герициум гребінчастий. Hericium erinaceus.

Гребінчастий ожин (Hericium erinaceus) відноситься до роду Герициум, сімейства Герициевые і, як не дивно, порядку Сыроежковых. Цей їстівний, великий, але маловідомий гриб має й інші назви: іноді його звуть левової гривою, грибом Пом-Пом, герицием гребінчастим, дідовою бородою, грибний локшиною. Більшість цих найменувань сформувалися в народі, так як зовнішній вигляд гриба дійсно нагадує щось кошлате, з патлами або голками. В окремих джерелах організм звуть їжовик гребінчастий. А ось китайці прозвали цей вид хоутоугу, що перекладається як «мавпяча голова». Японці теж придумали назву ожина – ямабушитаке.

  • плодове тіло має неправильну грушовидну або округлу форму, стисло з боків, дуже велике – вага одного гриба часом досягає 1,5 кг, а ширина дорослого екземпляра – близько 20 див. Забарвлення варіюється від білого до кремового, у дорослих представників – до коричневого або жовтого;
  • гименофор – відмітна особливість цього виду. На нижній поверхні плодове тіло вкрите величезною кількістю довгих, звисають вниз м'яких иглоподобных виростів завдовжки до 6 див. Це і є гименофор ожина, який і надає грибу схожість з їжаками;
  • м'якоть м'ясиста, щільний, білого кольору, не міняє відтінки при пошкодженнях або на зрізі, желтеющая при висиханні. За смаком нагадує креветки;
  • спори білі.
  • володіє відмінними смаковими якостями. Плодові тіла не вимагають попередньої теплової обробки перед початком приготування страви. В їжу цей гриб зазвичай вживають у смаженому вигляді, готують з нього супи, соуси, начинки для пирогів, гарніри, відварюють або сушать.

    Якщо звичайні гриби називають лісовим м'ясом, то ожин можна сміливо охрестити «лісовим морепродуктом», так як за смаком він нагадує креветки, краби чи омарів. Саме завдяки цій якості він дуже шанується любителями незвичайних страв і часто зустрічається в меню різних ресторанів.

  • Калорійність 325 ккал на 100 грам, білки - 14,4, жири -3,7, вуглеводи - 61,5
Основні атрибути
Виробник  Царство Грибов
Країна виробник  Україна
Тип продукціїСушені
Інформація для замовлення
  • Ціна: 500 грн./100 г
Порошок Сушений мелений Герициум Гребінчастий (Їжовик) Hericium erinaceusПорошок Сушений мелений Герициум Гребінчастий (Їжовик) Hericium erinaceus
В наявності
500 грн./100 г
Купити
+38 (066) 064-13-01