350 ₴/кг
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 400 грн
МІЦІЛИЙ КУЛЬТИВОВАНИХ ГРИБІВ.
Їжовик гребінчастий, Герицій шипуватий (Hericium erinaceus).
Лабораторна культура міцелію культивованих грибів на зерновому носії.
Найкращі високоурожайні та швидкостиглі сорти грибів.
Для домашнього та комерційного вирощування.
Підходить для посіву на колоди, тирси, солому, лузку тощо.
Легко вирощувати. Гарантія чистоти, якості і врожайності.
Стерильно упаковано.
Склад: зерно злаків (чень), карбонат кальцію (мел).
Умови зберігання: за t +2С - 6 (шість) місяців.
Не підлягає обов'язковій сертифікації.
Норма внесення 5%
Маса паковання: 1 кг (+/-3%).
Як самостійно виготовити грибні блоки Їжовика гребінчастого
Виготовлення грибних блоків Їжовика гребінчастого
в домашніх умовах.
Склад субстрату за сухою вагою:
Опилки листяних порід — 75%;
Висіви пшеничні — 20%;
Крейда - 1%;
Гіпс — 1%;
Макуха насіння соняшника — 3%
(можна використовувати макухи інших олійних культур).
Висівки пшеничні можна замінити звичайною магазинною пшеничною крупою
(без сторонніх домішок), але тоді беремо крупи від 12% до 15%, а
недостатня суха вага компенсується тирсою.
Макуху насіння соняшника можна замінити олією в кількості 1% від маси сухих компонентів.
Процес виготовлення субстрату:
Сухі складники субстрату перемішати.
Додаємо до маси сухого субстрату воду та знову перемішуємо. Вологість
субстрату має бути 55% — 60%. Перевіряємо вологість так: вільною
рідини в ємності для перемішування не має бути на дні, а під час стиснення
маси субстрату в руці, вода не має капати, але рука залишається вологою.
Вологий субстрат запаковувати в пакети з фільтром. У кожному пакеті має бути
— 1,6 кг вологого субстрату. Горло кожного пакета загорнути кілька разів
і зафіксувати скотчем. Потім пакети з субстратом стерилізувати в
скороварці не менш ніж 1,5 години за температури +110 градусів. Опісля субстрат
має охолонути природним способом у швидковарці до +25
градусов.
Внесення міцелії в субстрат:
Продезінфікувати приміщення, всі інструменти та ємності протерти
спиртом. Роботу проводити над пальником.
Розкрити пакети з субстратом, у кожен пакет помістити по 100 грамів
зернового міцелія Їжовика гребінчастого. Герметично запаяти або щільно затягнути електромонтажною стяжкою пакет вище фільтра. Фільтр не має бути зім'ятим. Пакети руками м'яко розім'яти, щоб
міцелій поширився по всьому субстрату. Повітря в пакет має проникати тільки через
повітряний фільтр у пакеті.
Інкубаційний період грибних блоків:
Готові блоки розмістити в приміщенні з температурою від +22 до +26
градусов. Вологість підтримувати на рівні 70%. Блоки мають стояти в приміщенні для інкубації до повного освоєння субстрату білим міцелем + 7 днів. Наявність плям не оброслого міцелієм субстрату, вогнища жовтого бактеріального (слиз) ураження говорять про некоректну стерилізацію. Осередки плісняви оливкової, зеленого, жовтогарячого та інших кольорів говорять про занесення спор цвілі в субстрат під час посіву.
Вирощування на колодах:
Їжовик чудово росте на колодах плодових дерев.
Для саджання вам знадобитися пагон діаметром не менш ніж 15 см, не уражений іншими грибами, природної вологості. Бревна, які спилені давно, необхідно замочити упродовж 2 діб.
У готових колодах свердляться отвори діаметром 16-20 мм у кількості 8 шт. на метр погонний, завглибшки до центру колоди.
Отвори заповнюються міцелем, попередньо витриманим 48 годин за кімнатної температури та замазуються садовим варом або іншим захисним розчином. Необхідно запобігти висиханню міцелію в отворі.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Тип продукції | Міцелій грибів |
Виробник | Царство Грибів |