475 ₴/кг
Показати оптові ціниШимеджі (Hypsizygus marmoreus) — це гриби з сімейства встричних, що ростуть у природі на букових деревах. Загалом налічується понад 20 сортів Шимеджі. Росуть вони переважно в Японії та Кореї, але сьогодні вирощуються в теплицях і в інших країнах, особливо в Китаї.
В ізраїльських магазинах можна знайти два різновиди, з дуже схожим смаком: білі та світло-коричневі.
Ці гриби мають особливий аромат і ніжний вершковий, трохи солодкуватий смак. У них стійка структура, яка надає їм хрускоту та зберігає форму під час термообробки, навіть дуже тривалої.
Шимеджі містять велику кількість клітковини та нерозчинних харчових волокон, необхідних для очищення організму від шлаків. Також вони багаті на амінокислоти, вітаміни та білок, вітаміни
На відміну від Шампіньйонів або Портобелло, Шимеджі не підходять для овочевих салатів. Цим грибам рекомендується термооброблення. Ні, ви не відрівнюєтеся і їх так можна вживати в сирому вигляді. Просто термооброблення робить їх смачнішими та особливішими. Іноді у свіжих грибах буває легка гіркуватість, яка зникає після оброблення.
Їх треба тушити, варити, запікати або смажити (японці навіть смажать їх у фритюрі). Досить 10-15 хвилин, і вони готові. Триваліше термооброблення їм не зашкодить. Також, шимеджі можна солити та маринувати. Вони чудово підходять для грибних соусів, винних або вершкових; чудово поєднуються з іншими інгредієнтами, маючи здатність вбирати запахи та смаки. З них виходить казково смачні супи й азійська локшина.
Краще, звичайно, використовувати ці гриби того ж дня або наступного дня після купівлі. Ожини їм доведеться полежати в холодильнику, оберніть їх у вбиральний папір і покладіть у целофановий мішечок. Вони протримаються трохи більш ніж тиждень. Мити їх не рекомендується, навіть перед використанням.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Тип продукції | Свіжі |
Вид грибів | Опеньок |
Тип | Вагові |
Основні | |
Виробник | Царство Грибів |