1 000 грн./50 г.
Гребінчастий ожин (Hericium erinaceus) відноситься до роду Герициум, сімейства Герициевые і, як не дивно, порядку Сыроежковых. Цей їстівний, великий, але маловідомий гриб має й інші назви: іноді його звуть левової гривою, грибом Пом-Пом, герицием гребінчастим, дідовою бородою, грибний локшиною. Більшість цих найменувань сформувалися в народі, так як зовнішній вигляд гриба дійсно нагадує щось кошлате, з патлами або голками. В окремих джерелах організм звуть їжовик гребінчастий. А ось китайці прозвали цей вид хоутоугу, що перекладається як «мавпяча голова». Японці теж придумали назву ожина – ямабушитаке.
володіє відмінними смаковими якостями. Плодові тіла не вимагають попередньої теплової обробки перед початком приготування страви. В їжу цей гриб зазвичай вживають у смаженому вигляді, готують з нього супи, соуси, начинки для пирогів, гарніри, відварюють або сушать.
Якщо звичайні гриби називають лісовим м'ясом, то ожин можна сміливо охрестити «лісовим морепродуктом», так як за смаком він нагадує креветки, краби чи омарів. Саме завдяки цій якості він дуже шанується любителями незвичайних страв і часто зустрічається в меню різних ресторанів.
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Царство Грибов |
Країна виробник | Україна |
Тип продукції | Сушені |