190 ₴/упаковка
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 400 грн
Шиітаке в перекладі з японської мови означає «каштановий гриб», таку назву цей гриб отримав за середу свого існування, - це дерева сімейства букових: граб, каштан, бук і дуб. Цей вид потрапив до нас з Південно-Східної Азії, де в Японії, Китаї і Кореї його називають «Імператорським грибом». Він займає 2-е місце за обсягом збору грибів у світі.
Говорити про його кулінарні якості можна дуже довго. З шиітаке готують настойки і відвари, роблять приправи і соуси, додають до різних страв або просто сушать. Справжню цінність цей гриб представляє в традиційній східній медицині, так і в більш звичній нам фармації. Він володіє унікальними антибактеріальними, протигрибковими властивостями і здатний чистити наш організм від шкідливих бактерій, при цьому не впливаючи на нашу власну мікрофлору, який антибіотик на таке здатний?
Лікувальні властивості
Шиітаке по істині можна вважати унікальним грибом, за своїми лікувальними і харчовими властивостями він нічим не поступається однокласникам, а іноді і перевершує їх. Цей гриб проніс через століття свою історію і зберігає її до цих пір. До речі одна з перших згадок про цей гриб пов'язано саме з медициною. Історія повертає нас в 12й століття в Японії, де на той час правив імператор Кусидо, він страждав від цукрового діабету. Жодні ліки не могло йому допомогти, поки один з цілителів не запропонував спробувати настоянку з гриба шиитакэ, кажуть, що гриб допоміг імператору прожити ще 50 років, і можна було б вважати вигадану історію, якби не одне але... Після імператор видав указ про створення цілих плантацій цього гриба, який став називатися імператорським і був не доступний простим людям.
Саме тому варто почати з його основного лікувального властивості, це підтримка людей, що страждають діабетом. Лентинан, саме так називається полісахарид, який отримують з шиітаке, він дозволяє ефективно затримувати виділення цукру з сечею, тим самим знижуючи навантаження на нирки. Так само він не дає склеюватися тромбоцитів і запобігає згущення крові, а отже, зменшує ризик серцево-судинних захворювань при цукровому діабеті (інфаркт міокарда, інсульт, атеросклероз). Полісахариди, які містяться в цьому вигляді грибів, здатні надавати позитивну дію на утворення інтерферону, за рахунок чого значно поліпшується робота імунної системи і стійкість до різних збудників інфекції. Такий вид лікування навіть має свою назву - фунгитерапия .
Не варто забувати і про таку проблему, як атеросклероз, хвороба дуже часто зустрічається у людей похилого віку. У Сінгапурі вчені провели дослідження, яке зайняло цілих 6 років 2011-2017, вони зібрали і обробили дані з 600 чоловік у віці за 60 років. Дослідження показали, що навіть одна невелика порція шиітаке в тиждень скорочувала ризик появи захворювання. Причиною такого ефекту став ерготеонеин, це унікальний природний антиоксидант і протизапальну з'єднання, яке наш організм не може синтезувати самостійно.
І на останок варто сказати, що вони просто послезны як дієтична страва для вашого столу. Шиітаке відрізняються високим рівнем клітковини, вітамінів групи В, А в складі. Серед макро - і мікроелементів представлені фосфор, натрій, магній, кальцій, калій, марганець, залізо. Харчова цінність шиітаке – від 34 до 56 ккал на 100 грам залежно від способу приготування продукту. Білки, жири і вуглеводи в кожному грибі розподіляються у співвідношенні 1/0,1/7,7.
Будучи затребуваним і досить поширеним продуктом, гриби шиітаке широко використовуються в приготуванні різних страв, а також в косметології, в якості лікувального інгредієнта.
Даний вид грибів містить ретинол, мікроелементи, велика кількість незамінних амінокислот (ті речовини, які можна отримати тільки із зовнішнього середовища, організм самостійно їх не виробляє), жирні кислоти. Крім того, у складі виявили та Q10 — коензим, який є потужним антиоксидантом, впливає на окислювально-відновні процеси в клітинах всього організму.
Крім того, ці гриби містять речовини, які перешкоджають утворенню тромбів, допомагають значно знизити рівень холестерину: при регулярному вживанні його рівень у крові знижується на 10%.
Опеньок тополиний (Cyclocybe aegerita) – культурний гриб з родини Строфариевые. Цей вид грибів відомий ще з давнини. Стародавні римляни цінували тополиний опеньок за прекрасний смак і часто порівнювали його з білими грибами та трюфелями. Опеньок культивується переважно в південних областях Італії, де він відомий під іншою назвою – пиоппино.
Тополиний опеньок не тільки їстівний, але ще і надзвичайно смачний. Його м'якоть характеризується незвичайною, хрустку текстуру. Гриб агроцибе вживають в їжу в південних областях Франції, де його зараховують до категорії кращих грибів і включають до складу середземноморського меню. Популярний тополиний опеньок і на території Південної Європи. Цей гриб дозволено маринувати, заморожувати, висушувати, консервувати. З агроцибе виходять дуже смачні супи, соуси до різноманітних ковбас і свинячого м'яса. Свіжі і необроблені гриби можна зберігати у холодильнику не більше 10 діб.
Опеньок тополиний (Cyclocybe aegerita) в своєму складі містить особливий компонент, званий метіоніном. Він являє собою незамінну для людського організму амінокислоту, що надає великий вплив на правильність обміну речовин і зростання. Агроцибе широко застосовується в народній та офіційній медицині, будучи прекрасним засобом проти хронічних головних болів і гіпертоній. Тополиний опеньок також відомий як один з кращих природних продуцентів антибіотиків. З тополиного опенька також був виділений компонент лектин, відомий своїм протипухлинною дією, і є потужним профілактичним засобом проти розвитку в організмі ракових клітин.
Cyclocybe aegerita - тополиний опеньок, відомий представник грибного світу, на відміну від інших рідкісних грибів, які вирощуються в основному в країнах Азії, він більш поширений в Європі, де його дуже цінують за простоту у вирощуванні. Цей гриб росте на деревині листяних порід дерев, особливо добре його вирощувати на деревині фруктових порід, гриб зовсім не вибагливий, тому його вирощування під силу будь-якому.
Опеньок дуже полюбився європейцям за його кулінарні особливості. За своїми смаковими якостями часто прирівнюється до білому грибу, а його м'якоть характеризують приємною хрусткою структурою. Їх маринують, з них готують супи і роблять грибні бульйони, а саме його цікаве застосування - це грибні соуси для ковбас або страв зі свинини. Змовчати про його лікувальні властивості просто неможливо. З цього гриба отримують антибіотик агроцибин. Так само опеньок використовують в нетрадиційній медицині як засіб проти хронічних головних болів і гіпертоній.
Лікувальні властивості
Вирощування каштана почалося з греків і римлян, а до цього вони збирали трюфелі. У своїх традиційних віруваннях гриб з'явився, коли вдарила блискавка. Однак сьогодні каштан вирощується і продається в Кореї, Японії, Китаї та Австралії. Каштан середнього розміру і має відкриту опуклу шапку. Під кришкою розташовані численні радіальні пластини білого кольору. Пізніше вони стають коричнево-сірими. Іноді це виглядає плоским діаметром 3-10 див Це також згадується як гриб тополі, можливо, тому що це росте в отворах на дереві тополі. Тим не менш, він також росте в групах на колодах на інших деревах з великими листками. Каштан має сильним смаком і добре вписується в різні страви. Це входить в соуси, салати, макарони, запіканки, супи, запіканки, омлети, серед інших.
Свіжі продукти втрачають свій смак і харчову цінність, якщо не зберігаються належним чином. Це збереження поживних речовин, що має першорядне значення, особливо тому, що багато елементів в грибі мають лікарську цінність. При прийомі в їжу лікарські елементи забезпечують збереження різних захворювань на відстані витягнутої руки, і споживач веде щодо здорове життя. Цей гриб містить вітаміни, фітохімічні і мінеральні речовини. Це особливо багато міддю і пантотеновою кислотою, яка є вітаміном B5. Каштан також містить фолат, біотин, ніацин, або вітамін B3, селен, калій і рибофлавін або вітамін В2. Харчова цінність на 100г. продукту становить 13ккал і містить 1.8 г білка, 0.4 р. вуглеводів, 0.5 р. жирів.
Традиційно китайці використовували Agrocybe Aegerita для благополуччя шлунка. Це також гарантувала, що селезінка добре харчувалася. Китайці також використовували гриб, щоб нирки нормально працювали.
Цей гриб також визнаний в сучасній науці як володіє протизапальними, протигрибковими, антибіотичними та протипухлинними властивостями. Кажуть, що він містить з'єднання із заборонними властивостями по відношенню до ферменту циклооксигенази , з якими теж намагаються боротися такі ліки, як мішень адрила, тайленола та інших. Агроцибе цінна в забезпеченні біологічно активних вторинних метаболітів. Ці метаболіти включають цилиндан, який володіє протираковими властивостями, агроцибенин з протигрибковими властивостями і похідні індолу, які здатні знаходити вільні радикали. Ці антиоксиданти також пригнічують всмоктування холестерину. Інгібуючи вироблення ферментів ароматази і 5-альфа-редуктази, ці антиоксиданти запобігають рак простати і молочної залози. Протиракові властивості каштана докладно описані в книзі «Біотехнологія в Китаї I» 2009 року : від биореакции до биосепарации і біоремедіації , спільному підприємстві Академії наук Китаю, Шанхайського університету Цзяо Тонг і Даляньского технічного університету. Також, згідно BobekP, Galbavy S (2001), «Вплив плеврана (бета-глюкану з Pleurotusostreatus) на антиоксидантний статус організму і на передракові ураження, викликані диметилгидразином в ободової кишці щури», Agrocybe Aegerita здатний боротися з раком за допомогою його природної властивості.
Еринги або білий степової гриб (Pleurotus eryngii) його ще часто називають королівською вешенкой. Це один з найкращих грибів, які ми вирощуємо, улюблений і шанований усіма кулінарами Сходу. За своїми смаковими якостями прирівнюється (а, на думку багатьох, і перевершує!) білий гриб.
Ці смачні гриби багаті на вітаміни D2 і комплексом вітамінів В, вони підтримують імунну і позитивно впливають на нервову системи. Завдяки великому вмісту всіх основних мінеральних речовин гриби благотворно впливають на роботу всього організму.
Білки складають близько 35% всіх корисних компонентів, які входять до складу еринги. Крім того, включення даного продукту в раціон дозволить з легкістю вивести з організму солі, шлаки, а також токсини, які ускладнюють процес правильного засвоєння корисних компонентів з їжі. Еринги містить велику кількість антиоксидантів, які допомагають попередити та зупинити розвиток ракових клітин. Крім того, якщо вживати даний продукт в їжу регулярно, можна відчути на собі його протизапальну, тонізуючу та імуностимулюючу дію.
На думку багатьох кулінарів, еринги – самий смачний гриб, володіє тонким, ніжним ароматом, схожим на горіх кешью. Після термічної обробки капелюшки та ніжки гриба не втрачають своїх корисних якостей. В супах ці гриби дають чудовий прозорий бульйон, вони незмінно гарні в свіжому вигляді в різноманітних салатах, їх подають в якості основної страви і гарнір. Білий степової гриб можна сушити, смажити, тушкувати, готувати на грилі.
Найважливішим є той факт, що еринги сприяють виведенню з організму солей важких металів. Вони захищають організм, допомагають у боротьбі з онкологічними захворюваннями. А велика кількість мінеральних речовин, амінокислот і вітамінів сприяють омолодженню, очищенню організму, нормалізують роботу всіх життєво-важливих органів, відмінно позначаються на стані шкіри, волосся і нігтів. Ферменти, що містяться в грибах, покращують роботу травної системи і шлунково-кишкового тракту. Еринги, як і інші його побратими має безліч корисних властивостей, які ставлять його на один рівень із звичними нам продуктами, а то і вище. Харчова цінність цього гриба просто неймовірна, його часто застосовують як продукт для правильного і дієтичного харчування. Хімічний склад ерінгі відрізняється підвищеним вмістом білків, вуглеводів, клітковини, золи, вітамінів (A, B3, B4, B5, B9), макро- (калій, кальцій, магній, натрій, фосфор) і мікроелементів (залізо, марганець, мідь, селен). На 100г продукту доводиться: білки - 3,09 г, жири-0,34 г, вуглеводи-3,26 м, а загальна калорійність становить 22ккал/100г. Японські вчені проводили безліч досліджень на тему зниження холестерину і зниження загальної ваги. Протягом 6-ти тижнів вони годували групу щурів з підвищеним рівнем холестерину кормом з додаванням еринги . Як результат в середньому щури скинули близько 15% від загальної ваги тіла.
Звичайно ж, властивості гливи на цьому не закінчуються, еринги так само здатні підсилити імунну функцію організму. Відповідно до невеликого дослідження, опублікованого в Журналі традиційної та комплементарної медицини» в 2015 році, учасники дослідження приймали екстракт гливи протягом восьми тижнів. В кінці дослідження, дослідники виявили докази того, що екстракт може надавати імуностимулюючу дію.
Некоторые предварительные исследования показывают, что еринги могут обладать противораковыми свойствами. Это исследование включает исследование, опубликованное в «Международном журнале онкологии» в 2008 году, в котором тесты на клетках человека показали, что экстракт вешеночных грибов может подавлять рост и распространение рака молочной железы и рака толстой кишки.
Ну, и на последок стоит отметить, что еринги так же способствуют учулучшению состояния больных с диабетом. Исследования, которые так же проводились на крысах, показали, что в то время как у животных, которых кормили грибами, не наблюдалось значительного снижения общего холестерина, их соотношение «хорошего» и «плохого» холестерина улучшилось, их масса тела снизилась и, что более важно, их уровень глюкозы в крови значительно снизился. Гриб не вилікував щурів, але обіцяє, як спосіб допомогти контролювати діабет у поєднанні з іншими методами лікування, а значить значно полегшить життя хворих людей.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Тип продукції | Свіжі |
Вид грибів | Опеньок |
Тип | Фасовані |
Вага | 450 г |
Ціна за 1 кг | 200 |
Користувальницькі характеристики | |
Виробник | Царство Грибів |