280 ₴
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 400 грн
Блоки для вирощування Шимеджі / Сімедзі (анг. Shimeji) / Опеньок мармуровий (лат. Hypsizygus marmoreus ) / Білий буковий гриб
В сирому виді гриб не вживається, він має гіркий смак, який зникає після приготування. У приготовлених грибів є стійка, трішки хрустка структура. Він має унікальний аромат крабового м’яса або морепродуктів і володіє приємним смаком. Цей унікальний гриб використовують для профілактики онкологічних хвороб, нормалізації імунітету, стабілізації кров’яного тиску, ефективний в профілактиці астми і діабету, продовжуючи життя людини. Відсутність в складі гриба жиру і високий вміст клітковини дозволяє його широко використовувати в дієтах, спрямованих на зниження ваги та стабілізації обміну речовин організму людини.
Найкраще він підходить для приготування супів (nabe), тушкованого м’яса (takikomi gohan), соусів, маринування, дуже добре аромат і смак Шимеджі розкривається, коли його жарити у великій кількості олії (stir-fry)
Блок для вирощування спеціальний біологічний, екологічно чистий субстрат для вирощування грибів Шимеджі (Hypsizygus marmoreus) Буковий гриб в домашніх умовах.
Інструкція з вирощування гриба на субстратному блоці (грибниці), в домашніх умовах:
1. Підготовка грибниці до плодоношення: зробити з верхньої частини вільного краю пакета, на кутку, невеликий надріз 1-2 см для забезпечення блока повітрям.
2. Грибний блок помістити в об’ємну ємкість (відро, тазик, гроубокс (Growbox) або в підходяще приміщення) так щоб верхня частина пакета не була нахиленою, а стояла рівно. Якщо вирощування відбувається в ємкості (тазику), то згори ємкість накрити плівкою (пакетом), залишивши невеликі отвори для рециркуляції повітря, помістити в приміщення з температурою повітря t - 15-17°С. Наявність світла не важлива.
3. Зволоження субстратного блока – водою з оприскувача, зволожуємо внутрішні стінки ємкості, декілька разів на день, до самого збору гриба, в залежності від вологості (наявності крапель води). Дозволяється оприскувати сам гриб, злегка.
4. Через 7-10 днів з’являються зачатки грибів.
5. Коли гриби досягають висоту в 5-7 см пакет необхідно розрізати і обережно відрізати весь вільний край, залишити висоту від поверхні блока 10-12 см.
6. Гриби ростуть доволі повільно. Від появи зачатків гриба до збору урожая проходить приблизно 14-20 днів. Довжина тіла дозрівшого гриба 10-15 см, діаметр шляпки 2-5 см.
7. Збір: охопивши рукою плодове тіло всього сімейства (пучка) обережно, коливальними рухами відриваємо від субстрату, разом з корінням. Зберігати гриби в холодильнику потрібно з корінням, відрізати його перед самим приготуванням страви.
8. Грибницю можна залишити на другу хвилю урожаю, при цьому не допускати пересихання поверхні блока.