Продавець Царство грибів розвиває свій бізнес на Prom.ua 6 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
435 відгуків
Гриби для всіх, все для грибів!
+380 (66) 064-13-01

Темпе (стартер)

  • В наявності

Ціну уточнюйте

Мінімальна сума замовлення на сайті — 400 грн

+380 (66) 064-13-01
Телефонуйте Viber, WhatsApp, Telegr

Замовлення тільки за телефоном

Законом не передбачено повернення та обмін даного товару належної якості
Опис
Темпе стартер – це культура Rhizopus oligosporus, вирощена у стерильних умовах до стадії активного спороношення. Темпе - традиційна страва Індонезії, що являє собою боби ферментовані пліснявим грибом Rhizopus oligosporus.  
Для приготування темпе можна використовувати боби, нут, сочевицю, люпин, горох та ін. Важливо, щоб насіння було очищене без лушпиння.  
Будьте уважні! Всі роботи проводити у латексних рукавичках, посуд має бути простерилізованим (можна у духовці на 135 °C, 45 хв), рушник чистий пропарений і висушений. Зручно використовувати 70% розчин етилового спирту для обробки робочих поверхонь та рук. 
• Боби ретельно промийте холодною водою 
• Замочіть у воді на 12 годин та промийте після 
• Проваріть зерна 20-30 хв у чистій воді, вони мають бути пругкими але добре жуватися (знімайте піну, яка утворюється на поверхні) 
• Злийте воду, зерна необхідно підсушити розмістивши їх в один шар на чистому рушнику, щоб не залишилося вільної вологи на поверхні 
• Помістіть боби у велику миску 
• Коли крупа остигне до 30°C, додайте 2 столові ложки оцту та перемішайте  
• Додайте темпе стартер одну чайну ложку, просійте через маленьке ситечко 
• Ретельно перемішайте спори темпе з крупою 
• Помістіть зерна у  zip-пакет та зробіть перфорації виделкою з обох сторін пакета, по всій площині, відстань 1 см між проколами 
• Наповнення пакету має бути товщиною до 3 см (не набивайте пакет надто щільно, щоб гриб міг дихати) 
• Температура інкубації 30°C, можете використовувати духовку, якщо вона може підтримувати температуру 30°C, залиште її привідкритою 
• Через 12 год перегорніть пакети, перевіряйте температуру час від часу, вона не має перевищувати 30°C 
• Через 44-48 год інкубація завершується, коли боби будуть повністю покриті білим міцелієм 
• Ферментація може тривати до 3 діб 
• Щоб завершити ферментацію, помістіть пакет у холодильник або морозильну камеру 
• Після повного остигання можете зберігати у холодильнику до 5-7 днів, у замороженому вигляді до 3 місяців
Інформація для замовлення
  • Ціна: Ціну уточнюйте
Темпе (стартер)
В наявності
Ціну уточнюйте
+380 (66) 064-13-01
Телефонуйте Viber, WhatsApp, Telegr

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner