340 ₴/100 г
Мінімальна сума замовлення на сайті — 400 грн
Ерінги або білий степний гриб (Pleurotus eryngii) його ще часто називають королівською гливою. Це один із найкращих грибів, які ми вирощуємо, улюблений і шанований усіма кулінарами Сходу. За своїми смаковими якостями він прирівнюється (а, на думку багатьох, і перевершує!) білий гриб.
Ці смачні гриби багаті на вітаміни D2 і комплекс вітамінів В, вони підтримують імунну та сприятливо впливають на нервову системи. Завдяки великому вмісту всіх основних мінеральних речовин гриби сприятливо впливають на роботу всього організму.
Білки становлять майже 35% усіх корисних компонентів, які входять до складу ерінги. Крім того, включення цього продукту в раціон дасть змогу легко вивести з організму солі, шлаки, а також токсини, які ускладнюють процес правильного засвоєння корисних компонентів із їжі. Ерінги містить велику кількість антиоксидантів, які допомагають запобігти та зупинити розвиток ракових клітин. Крім того, якщо вживати цей продукт у їжу регулярно, можна відчути на собі його протизапальну, тонізувальну та імуностимулювальну дію.
На думку багатьох кулінарів, еринги — смачний гриб, що має тонкий, ніжний аромат, схожий на горіх кеш'ю. Після термічного оброблення капелюшки та ніжки гриба не втрачають своїх корисних якостей. У супах ці гриби дають чудовий прозорий бульйон, вони незмінно гарні у свіжому вигляді в різноманітних салатах, їх подають як основну страву та гарніру. Білий степний гриб можна сушити, смажити, тушкувати та готувати на грилі.
Найважливішим є той факт, що ерінги сприяють виведенню з організму солей важких металів. Вони захищають організм, допомагають у боротьбі з онкологічних захворювань. А велика кількість мінеральних речовин, амінокислот і вітамінів сприяють омолодженню, очищенню організму, нормалізують роботу всіх життєво важливих органів, чудово позначаються на стані шкіри, волосся й нігтів. Ферменти, що містяться в грибах, покращують роботу травної системи та шлунково-кишкового тракту. Ерінги, як і інші його брати, має безліч корисних властивостей, які ставлять його на один рівень зі звичними нам продуктами, а то й вище. Харчова цінність цього гриба просто неймовірна, його часто застосовують як продукт для правильного та дієтичного харчування. Хімічний склад ерінги вирізняється підвищеним вмістом білків, вуглеводів, клітковини, золи, вітамінів (A, B3, B4, B5, B9), макро- (калій, кальцій, магній, натрій, фосфор) і мікроелементів (залізо, марганець, мідь, селен). На 100 г продукту доводиться: білки — 3,09 г, жири — 0,34 г, вуглеводи — 3,26 г, а загальна калорійність становить 22 ккал/100г. Японські вчені проводили безліч досліджень на тему зниження холестерину та зниження загальної ваги. Впродовж 6 тижнів вони годували групу щурів із підвищеним рівнем холестерину кормом із додаванням ерінги. Як результат у середньому щури скидання приблизно 15% від загальної ваги тіла.
Звичайно ж, властивості гливи на цьому не закінчуються, ерінги так само здатні посилити імунну функцію організму. Згідно з невеликим дослідженням, опублікованим у «Журналі традиційної та комплементарної медицини» у 2015 році, учасники дослідження приймали екстракт гливи впродовж восьми тижнів. Наприкінці дослідження, дослідники виявили докази того, що екстракт може чинити імуностимулювальну дію.
Деякі попередні дослідження показують, що ерінги можуть мати протиракові властивості. Це дослідження містить дослідження, опубліковане в «Міжнародному журналі онкології» 2008 року, у якому тести на клітинах людини показали, що екстракт гливових грибів може пригнічувати ріст і поширення раку молочної залози та раку товстої кишки.
Ну, і на останок варто зазначити, що ерінги так само сприяють впізнаванню стану хворих із діабетом. Дослідження, які так само проводилися на щурах, показали, що тоді як у тварин, яких годували грибами, не спостерігалося суттєве зниження загального холестерину, їхнє співвідношення «доброго» та «поганого» холестерину покращилося, їх маса тіла Знизилася і, що важливіше, їх рівень глюкози в крові неабияк знизився. Гриб не вилікував щурів, але обіцяє, як спосіб допомогти контролювати діабет у поєднанні з іншими методами лікування, а отже, неабияк полегшить життя хворих людей.
Спосіб застосування в натуральному вигляді: На склянку (200 мл) води нагрітої до 60-70 °C додати 1 чайну ложку з гіркою (2 г) перемеленого гриба. Настояти упродовж 6 годин. Збовтати та випити з залишками гриба.