450 ₴/100 г
Сушені гриби Фламуліна оксамитоніжкова (Flammulina velutipes), або як її називають по-японськи — Єнокі — має сильний грибний аромат, приємна на смак.
Чудова смако-ароматична добавка в супи, соуси, бульйони, начинка для пирогів, тіста, фаршу та багатьох інших варіантів. Можна додавати практично в будь-яку страву. У супи за 3-5 хвилин до готовності. Під час додавання в фарші та тісто необхідно враховувати, що сушені гриби вбирають багато рідини (до 10 масових частин), тому потрібно додатково додати до фарш води, бульйону або томатного соку.
Єноки багаті амінокислотами, особливо незамінними, харчовими волокнами, серцевими глікозидами, мукополісахаридами. Розріджує кров, покращує периферійний кровообіг, особливо в капілярах головного мозку. Відома своїми адаптогенними та ноотропними якостями. Виводить з організму радіонукліди, важкі метали, токсини. Низькокалорійний продукт, чудово підходить для здорового харчування і як елемент дієти для схуднення. Сушені Фламуліну, як джерело протеїну, вживають як добавку в протеїнові та енергетичні коктейлі для спортивного харчування.
Спосіб застосування в натуральному вигляді: На склянку (200 мл) води нагрітої до 60-70 °C додати 1 чайну ложку з гіркою (2 г) перемеленого гриба. Настояти упродовж 6 годин. Збовтати та випити з залишками гриба.