650 ₴/кг
Показати оптові ціни
Їжовик гребінчастий (Hericium erinaceus) відноситься до роду Герициум, сімейства Герициевые, порядок Сыроежковых. Цей їстівний, великий, але маловідомий гриб має й інші назви: іноді його звуть Левової гривою (lion's mane), Пом-Пом (Pom-pom), Герицием гребінчастим, Дідусевої бородою, Грибний локшиною. Більшість цих найменувань сформувалися в народі, так як зовнішній вигляд гриба дійсно нагадує щось кошлате, з патлами або голками.Наукова назва - Їжовик гребінчастий. А ось китайці прозвали цей вид Хоутоугу, що перекладається як «мавпяча голова» (Monkey head). Японці теж придумали назву Ежовика – Ямабушитаке.
володіє відмінними смаковими якостями. Плодові тіла не вимагають попередньої теплової обробки. В їжу цей гриб зазвичай вживають у смаженому вигляді, також готують з нього супи, соуси, начинки для пирогів, гарніри, відварюють або сушать.
Якщо звичайні гриби називають лісовим м'ясом, то Їжовик можна сміливо охрестити «лісовим морепродуктом», так як за смаком він нагадує креветки, краби чи омарів. Саме завдяки цій якості він подобається любителями незвичайних страв і часто зустрічається в меню різних ресторанів.
Зростає цей вид на мертвій деревині – на полеглих колодах і пнях, воліє дуб, горіх, клен або бук.
У кулінарії цей Їжовик цінується, як дієтичний гриб для здорового харчування, він наситить ваші страви новими ароматами. Також він цікавий в медичному аспекті, оскільки володіє широким спектром дії на функції організму. Їжовик має велику кількість біологічно-активних речовин. Також застосовується як засіб для очищення організму від шлаків і токсинів.
Лікувальні властивості
Геріцій, мабуть, один з небагатьох грибів, який хоча і застосовуватися в кулінарії як хороший дієтичний продукт який допомагає очистити наш організм від шлаків і токсинів, при цьому має набагато більше поширення і користь у медичному напрямку. Гриб широко застосовується при терапії тяжких захворювань. У далекому минулому корінне населення Північної Америки використовувало порошок з Ежовика як кровоспинний засіб.Також його цінували і в стародавньому Китаї в якості засобу вічної молодості.
Геріцій застосовується в медицині при гастритах, виразках шлунка та 12-ти палої кишки. Полісахариди які входять до складу гриба нейтралізують дію кислоти в шлунку захищаючи його стінки від її впливу при наявності виразкових утворень, допомагає в загоєнні виразок на внутрішній поверхні харчового тракту.
Дослідження вчених показали, що витяжки з Ежовика можуть застосовуватися при лікуванні депресивних станів, що з'явилися на нервовому грунті і спричиняють за собою переїдання і різкий набір ваги, і, як наслідок, ожиріння.
Ряд досліджень показав, що гриб Геріцій володіє сильними протипухлинними дією. Впливаючи на клітини, лімфоцити, він стимулює діяльність імунної системи, збільшуючи її захисний арсенал, націлений на боротьбу з онкологічними клітинами. Крім того, він уповільнює зростання новоутворень. Вчені проводили дослідження і доводили даний ефект в експериментах на тваринах і на людях. Механізм дії працює таким чином: пригнічується ріст і розвиток онкологічних клітин, гальмується кон'югація, а також поширення метастазів.
Ще одним важливим ефектом цього гриба є його антимікробна дія, спрямована проти бактерії Helicobacter pylori, які викликають розвиток виразок ШКТ.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Тип продукції | Свіжі |
Вага | 1000 г |
Користувальницькі характеристики | |
Виробник | Царство грибів |
Вид грибів | Герициум |